Kunstkring Voorst

Home


IJssel Biënnale ~ Special

Welkom op de (nieuwe) website van de Kunstkring Voorst en de IJssel Biënnale ~ Special: dè site van de Kunstkring Voorst, speciaal vóór en óver de IJssel Biënnale 2017.

Op deze pagina ziet u het volledige IJsselbiënale programma dat de Kunstkring Voorst in de periode tussen 18 augustus t/m 17 september presenteert.

Lees meer »

Opening Culturele seizoen 2017 - 2018

Zondag 27 augustus, 11.00 - 17.00 uur

De IJssel zien bruisen in Twello? Kom dan deze zomer naar Galerie 'de Statenhoed' in Twello.

Daar kabbelt, briest en kolkt de rivier van vrijdag 18 augustus t/m zondag 17 september in alle hevigheid door de galerie.

Met aan de borders beelden, schilderijen, etsen, mozaïek en zelfs een canvasdoek van gejut IJsselmateriaal... Volg de IJssel naar Twello en laat je verrassen!

Lees meer »

Schrijversfestival 'Twello voor taal'

Zaterdag 16 september, 12.00 - 24.00 uur

Het mooiste over de IJssel uit de pen van schrijvers en dichters. Kom naar ons slotfeest 'Twello voor Taal' op zaterdag 16 september vanaf 12 uur.

Een dag vol navelstarende dichters zeker?
Onvermijdelijk. Maar we houden ze kort. Anders komen we niet toe aan de rest van ons overvolle programma.

Naast voordrachten zijn er vanaf 12 uur een boekenmarkt, terras- en straattheater, een woordenjacht voor jong en oud,  een veiling van IJsselkunst.

En dat is het dan?

Ik dacht het niet, want we pakken deze dag flink uit...

Lees meer »

‘Muziek op zaterdag'

Zaterdag 2 september, 15.00 - 17.00 uur

Iedere 1e zaterdag v.d. maand is er in de galerie en het galerie-café een band, koor, solist of muziekduo die de bühne betreedt.

Dit keer wordt de aftrap gegeven door: ‘De Darpse Deerns’...

Lees meer »

'Zondagmiddag lezingen'

Zondag 10 september, 15.00 - 17.00 uur

Ooit het slot Nijenbeek bezongen? Ooit bedrogen door je partner? En altijd in de clinch met schoonmama?

Deze afwisselende en amusante middag staat in het teken van gedichten op ‘De Nijenbeek’, verzorgd door Tinus van ‘t Slyck. En een presentatie / lezing van het pas verschenen boek ‘Is deze stoel vrij?, door "Amsterdam had Carmiggelt, Deventer heeft..." Neletta van Heuven...

Lees meer »Waar moet ik zijn?

Kunstkring Voorst
Galerie 'De Statenhoed'

Dorpsstraat 11a
7391 DC, Twello

e: info@kunstkringvoorst.nlN.B.: De website van de Kunstkring wordt deze zomer verbouwd. Heimwee naar de vorige? Klik hier!


Overig nieuws

Kunst in de etalage, juli 2017
In de 3e week van juni werd, op initiatief van Anne-Marie Mulder, in het centrum van Twello het project 'etalagekunst' gestart. Drie etalages van een leegstaand pand werden gevuld met gevarieerde kunst. En ook de vierde, naast de HEMA, is nu volledig ingericht. Met werk van Jozef Kaimana en Annie Stuifzand...

Lees verder »