Kunstkring Voorst

Home

Expositie 'Voorst, 200 jaar'

Officiële opening: Zaterdag 27 oktober 2018
Galerie 'De Statenhoed', Dorpsstraat 11a, Twello


Als inwoner van Voorst kent u ongetwijfeld de mooie plekjes binnen onze gemeente. Misschien hebt u stiekem wel eens gedacht om dat mooie bruggetje, die authentieke boerderij of die bijzondere boom op doek op de gevoelige plaat vast te leggen. Welnu, een aantal inwoners van de gemeente Voorst heeft de daad bij het woord gevoegd.

Vanaf zaterdag 27 oktober a.s. kunt u daarvan het resultaat komen bezichtigen in de expositie 'Voorst, 200 jaar', in galerie 'De Statenhoed' van de Kunstkring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a in Twello.

Juist in het kader van het tweehonderd jarige bestaan van de gemeente Voorst heeft de Kunstkring Voorst haar galerie ter beschikking gesteld aan de inwoners van Voorst om hun werk te exposeren. En het resultaat is er naar!

Naast lokaal werk van de reguliere kunstenaars omvat de expositie werk van diverse andere personen en kunstenaars uit de gemeente Voorst. Plekjes en portretten van personen die u tijdens uw rondgang door deze expositie ongetwijfeld zult herkennen.

“Het aanbod uit de gemeente is zonder meer divers”, aldus Martin Sminia, medeorganisator van deze expositie. “Beeldhouwwerken, schilderijen, foto's, drie dimensionale weefobjecten (een unicum voor de Kunstkring!). En zelfs beeldmateriaal van het symfonisch gedicht ‘Tussen Veluwe en IJssel’, gecomponeerd door Alfred Willeringde, dirigent van Fanfare Korps Voorst. Een compositie geheel geïnspireerd op de talrijke monumenten in de gemeente Voorst.” Slot Nijenbeek, landgoed 'De Pol', ‘Huize Kerkzicht’, ‘Ruimzicht’, ‘hof te Gietel’, ‘de Bremte’ en nog veel meer monumentale plekken zijn in deze muzikale compositie samengesmolten. U kunt dit allemaal komen bezichtigen en beluisteren.

Officiële opening

De opening van deze bijzondere expositie, zaterdag 27 oktober a.s., 15.00 uur, zal verricht worden door Jos Penninx, burgemeester van de gemeente Voorst. Daarna is de expositie nog te bezichtigen t/m zondag 25 november.

U bent allen van harte welkom!

Galerie 'De Statenhoed'
Dorpsstraat 11a, Twello

Reguliere openingstijden: vrijdag van 15.00-18.00 uur,
zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur.ZATERDAG 17 NOVEMBER A.S. 14.30 - 17.00 uur
STATENHOED JAZZ

(the only way of LIFE!)
met:

COMBO BOSSA NOVA


Zaterdag 17 november wordt het vanaf 14.30 uur weer genieten bij “Statenhoed JAZZ”, ditmaal met gelegenheids Combo Bossa Nova.

Zangeres Astrid Volckerick wordt begeleid door drie zeer ervaren jazzmusici, die het bossa nova repertoire goed in de vingers hebben. Met de ogen gesloten hoor je Astrud Gilberto zingen in een ver verleden. En doordat Astrid vrijwel alle bossa nova nummers in het Portugees zingt, waan je je in een kroegje in hartje Rio!

Combo Bossa Nova speelt onder andere het repertoire van Antonio Carlos Jobim en Sergio Mendes, dat ze in geheel eigen jasje hebben gestoken. De sfeer van hun muziekstijl maakt, dat je lekker kunt wegdromen, maar desgewenst ook lekker kan gaan dansen!

Combo Bossa Nova bestaat uit zangeres Astrid Volckerick, Frans van Keep (gitaar), Etienne Beye (contrabas en basgitaar) en Tom Gruijters (drums) . Tegelijkertijd (vooraf, in de pauzes, tijdens) kunt u genieten van de momenteel geëxposeerde kunst in de galerie met het thema '200 jaar Voorst'.

Wees dus welkom op ZATERDAG 20 oktober bij “Statenhoed JAZZ” en geniet vanaf 14.30 uur van deze vier rasmuzikanten. De entree is gratis, maar een gift voor de musici is welkom.

Zaterdag 20 oktober, 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
Galerie 'De Statenhoed', Kunstkring Voorst
Dorpsstraat 11a, Twello

U bent van harte welkom!!!

Lees meer »


In november en december te starten workshops/cursussen:

Schrijfworkshop met een thema

Cursus 'Schilderen naar de oude meesters' (vervolg)

Voor al deze cursussen is voorinschrijving vereist!

Lees meer over de cursusinhoud »

Mozaïek een "Schitterende" Kerstdecoratie
26 nov. en 3 dec., 6 en 13 dec.

In deze workshop van 2 dagdelen, gaan we een kerstdecoratie mozaïeken. Bij opgave kunt u de ondergrond-keuze doorgeven, te weten; kerstboom, kerstbal of kerstster. Al deze ondergronden zijn voorzien van kleine led lampjes.

In combinatie met glasmozaïek in vele kleuren, en allerlei glasdecoraties maakt u een “schitterend” kunstwerk dat zeker bijdraagt aan een gezellige kerstsfeer.

Wanneer: 26 nov en 3 december, 19.00- 22.00 uur
6 dec. en 13 december, 13.30-16.30

Hieruit kunt u 2 data kiezen!

Plaats: Ateliers Kunstkring of Sunny ART Atelier
Deelname, minimaal 4, maximaal 8
Kosten: 49,50 p.p. incl. materiaal
Docente Anne-Marie Mulder
Opgave: www.sunnyartatelier.nl


Lezing 'Eileen Gray'

Zondag 11 november
Aanvang lezing: 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
Presentatie: Evert Jan Geerdes

Eileen Gray werd in 1878 geboren in Enniscorthy Ierland en komt uit een aristocratische familie.

Na haar teken- en schilder opleiding aan de Londense Slade school of Fine Art volgt ze lessen bij een tweetal Parijse kunstacademies.

Eileen Gray was haar tijd als architecte ver vooruit en wordt beschouwd als een van de grondleggers van het Modernisme. Tegelijk kan zij als icoon beschouwd worden voor de twintigste-eeuwse geëmancipeerde moderne vrouw.

Evert Jan Geerdes neemt u deze middag mee door het boeiende leven en werk van deze Ierse architecte.

Evert Jan Geerdes was werkzaam als zelfstandig architect, woont in Bathmen en geeft lezingen over het leven en werk van de Zwitsers-Franse architect Le Corbusier en de eerste vrouwelijke Ierse architecte en designer Eileen Gray (1878-1976)

Zondag 11 november
Aanvang lezing: 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
Presentatie: Evert Jan Geerdes
Entree: 5,-- p.p.
Leden & vrienden van de Kunstkring gratisVrijdag 16 november
Schrijverscafé, thema:
'... of de weemoed aller dingen'

Vrijdag 16 november, 16.00 - 20.00 uur
(gratis entree, inloop vanaf 15.30 uur)

In plaats van de eerder aangekondigde 'Scottish Special' is er op 16e een 'normaal' café met:

Don Juan lul

'k Kan niet lezen en niet schrijven.
'k Ben de langzaamste in vlijt.
Maar het allerdroevigst ben ik
in sociale vaardigheid.

Nooit kan ik iets leuks verzinnen!
Sta ik voor een mooie meid,
ach, dan schiet mij slechts te binnen
dat ik dood wil. Heel de tijd.

Lévi Weemoedt

Tsja....
Inhibities, belemmeringen...

De ervaring leert dat die na een wijntje of 2 al snel verdwijnen.

Daarom willen we, in het nu komende schrijverscafé, dit bijzondere effect graag eens met u nader onder de loep willen nemen, met (nu volledige!) thema:

'ALCOHOL!, ...of de weemoed aller dingen'

En ook als luisteraar bent u van harte welkom!

Vrijdag 16 november
16.00 - 18.00 uur (inloop vanaf 15.30)
Café Galerie 'De Statenhoed'
Toegang is gratis, een gift welkom

Het Schrijverscafé Voorst is een open podium van schrijvers en dichters (in spe) waar niet alleen schrijvers en dichters welkom zijn, maar ook liefhebbers van verhalen en gedichten die enkel willen luisteren.

Het Schrijverscafé is er iedere 3e vrijdag van de maand.

Lees meer over Thema programma's »


Exposeren in galerie
'De Statenhoed'?

Galerie 'De Statenhoed' is de expositieruimte van de Kunstkring Voorst. De galerie is gevestigd in een stijlvol historisch gebouw, in het centrum van Twello, aan de Dorpsstraat 11a.

In de galerie exposeren onze leden, maar ook externe kunstenaars gedurende het gehele jaar.

De galerie, het ernaast gelegen galeriecafé en - zomers - het terras zijn geopend op vrijdagmiddag van 15.00-18.00 uur en op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur.

De galerie en het café zijn dan vrij toegankelijk voor publiek. Maar exposanten bieden wij ook de mogelijkheid om buiten deze tijden de expositie te tonen aan derden.

Exposities duren veelal 4 weken, maar er bestaat ook de mogelijkheid om de galerie voor 1 weekeind (vrijdag t/m zondag) te huren. En natuurlijk is de galerie, in combinatie met het naast gelegen café een uitgelezen gelegenheid voor een feestje.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Lees meer! »


 Waar moet ik zijn?

Kunstkring Voorst
Galerie 'De Statenhoed'

Dorpsstraat 11a
7391 DC, Twello

e: info@kunstkringvoorst.nl
Mini Web Galerie ~ Kunst te Koop

De laatste 6 meest recent geplaatste werken:

Top