Kunstkring Voorst

Biografie

Home

Lis van der Geer


Als klein meisje was ik altijd aan het tekenen. Gedurende mijn arbeidzame leven als journalist en later docent Nederlands en CKV in het V.O. ben ik dat altijd (in mindere mate) blijven doen. Omdat mijn moeder vond, dat ik een beroep met zekerheid en inkomsten moest kiezen, ben ik na mijn journalistieke werk het onderwijs in gegaan. Behalve dat ik al ruim 23 jaar als docent Nederlands werkte, is daar de laatste 10 jaar ook het vak Culturele Kunstzinnige Vorming bij gekomen. Een aantal kunstzinnige opleidingen pakte ik weer op vanaf mijn 35e jaar. Zo schilderde ik bij Peter-Frans de Graaff en Art Partout in Deventer. Bij kunstenaar Gerd Renshof volgde ik meerdere workshops. Vanaf 2010 volgde ik de opleiding creatieve therapie (genezend tekenen) aan de Kolam in Zutphen.

Meestal teken ik met potlood, kleurpotlood of pastelpotloden. Schilderen doe ik graag met acryl, omdat deze verf snel droogt. Als ik er voor in de stemming ben, kan ik opeens weer dol zijn op olieverf. En een enkele keer pak ik mijn aquarelmateriaal.

De laatste tijd trekt ook het illustreren mij weer aan. Dat komt tot uiting in illustraties voor kinderen, op wenskaarten en in art-journalling.

Mijn achtergrond op een rijtje:

Hogeschool Windesheim Zwolle: Lerarenopleiding Nederlands

Atelierlessen Peter-Frans Kunstlokaal Deventer

Art Partout academie voor realistisch olieverf schilderen Deventer

Kunstzinnige opleiding Genezend Tekenen, beeldend coach aan de Kolamschool in Zutphen

Docent CKV

Docent Nederlands

Schrijftrainer

Cursus- en workshopleider

kunstenaar


email: lisvandergeer@hotmail.com
website: www.crecoco.nl

mijn galerie:
Aquarel accordeonboekje


Herdershond-portret in pastel


Merelnest


Appels in namiddag


Peren

meer...


Waar moet ik zijn?

Kunstkring Voorst
Galerie 'De Statenhoed'

Dorpsstraat 11a
7391 DC, Twello

e: info@kunstkringvoorst.nlTop