Kunstkring Voorst - Exposities

Home

In 2018 verwacht:
13/01 - 11/03 Groepsexpositie, Ruimtelijk werk
17/03 - 22/04 [nog beschikbaar]
05/05 - 27/05 Lucia Pouw
02/06 - 23/06 Truus Rothengatter, Erna Gruntjes
30/06 - 22/07 Jubileum kunstkring
28/07 - 19/08 Charles du Bois
26/08 - 23/09 Groepsexpositie 10 jr KK 100 jr Voorst
29/09 - 14/10 [nog beschikbaar]
20/10 - 18/11 [nog beschikbaar]
24/11 - 22/12 [nog beschikbaar]

Expositie 'RUIMTELIJK WERK'

 

Tot en met zondag 11 maart 2018 kunnen bezoekers genieten van ruimtelijk werk in galerie 'De Statenhoed' van de Kunstkring aan de Dorpsstraat 11A te Twello.

Van de aangesloten leden van de Kunstkring zijn er diverse mooie ruimtelijke werken te bewonderen. U treft bronzen beelden, maar ook houten en stenen sculpturen of met mozaïek bewerkte vormen.

Uniek is het vazenproject. Een 14-tal vazen zijn op allerlei manieren bewerkt. Deze kunstvazen zijn per opbod te koop. Kom dus snel kijken en laat deze kans niet voorbij gaan.

Deze expositie is nog te bezichtigen t/m 11 maart 2018.

De entree is gratis, u bent van harte welkom.

13 januari t/m 11 maart
Galerie 'De Statenhoed'
Dorpsstraat 11a, Twello

Openingstijden galerie 'De Statenhoed':
vrijdag 15.00-17.00 uur,
zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur

Home

 


Groepsexpositie
'KLEIN WERK'

 

t/m zondag 7 januari 2018

Kunstkring Voorst opent deze eindejaars expositie met Kunstcadeaus. Tot en met 7 januari zal er een verzameling aan betaalbare kunst in de galerie te zien en te koop zijn.

Dit grote en gevarieerde aanbod geeft een verleidelijk inkijkje in de vele disciplines die binnen de Kunstkring vertegenwoordigd zijn.

Wat kleiner en betaalbaar werk past bij ieders portemonnee: dat is het idee. Bezoekers zullen daarom blij verrast zijn als ze door de vitrines neuzen om bij bijvoorbeeld een keur aan handgemaakte oorbellen en sieraden aan te treffen. Prachtige handgemaakte doosjes, maar ook met mozaïek bewerkt objecten treft u aan. Uiteraard zijn er beelden in allerlei materiaal en veel schilderijen en tekeningen in allerlei stijlen aanwezig.

Laat u informeren onder het genot van een kopje koffie en kom vrijblijvend rondkijken.Er is werkelijk voor ieder wat wils. En met een origineel kunstcadeau maak je pas echt indruk.

Opening: zaterdag 9 december, 15.00 uur

De expositie is daarna nog te bezichtigen t/m 7 januari 2018.

De entree is gratis, u bent van harte welkom.

9 december t/m 7 januari
Galerie 'De Statenhoed'
Dorpsstraat 11a, Twello

Openingstijden galerie 'De Statenhoed':
vrijdag 15.00-17.00 uur,
zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur

Home

 


Opening Expositie 'GETINT'

 

Zaterdag 11 november 2017, 11.11uur
(inloop vanaf 10.30)

Op de elfde van de elfde, om elf over elf wordt de nieuwe expositie geopend met werk van Martine Witteveen, Jannie Brummel, René Eenhoorn en Anja Denekamp.

Een gemêleerd gezelschap met een gemêleerd aanbod aan kunst, dat nog te zien is tot en met zondag 3 december.

"Getint" bestaat uit werken van Martine Witteveen, René Eenhoorn, Jannie Brummel en Anja Denekamp.

Al zo’n acht jaar schilderen zij samen bij Kunstkring Voorst. Om de week komen ze op zondagmorgen bij elkaar om de kwast op te pakken. En ieder hanteert daarbij zijn of haar eigen stijl en onderwerpen. Zo zie je bij de één wat meer abstracter werk en bij de ander vallen juist kleuren of de gedetailleerdheid op.

De zondagochtenden kenmerken zich door creatieve gezelligheid met veel ruimte voor bespreken van de werken van een ieder. Zo ontwikkelt ieder zich verder op zijn of haar manier. Zes jaar geleden hielden ze hun laatste gezamenlijke expositie in de galerie, onder de titel  “Warme tinten”. Het werd daarom hoog tijd voor een vervolg, dat zich kenmerkt door de gemaakte ontwikkelingen van de afgelopen jaren. “Getint” laat de diversiteit aan werk van de vier exposanten zien.

De opening van de expositie is op zaterdag 11 november, 11.11 uur en daarna nog te bezichtigen t/m 3 december.

U bent van harte welkom bij deze bijzondere opening!

Galerie 'De Statenhoed'
Dorpsstraat 11a, Twello

Officiële opening expositie: zaterdag 11 november, 11.11 uur
(inloop vanaf 10.30 uur, toegang vrij)

De expositie is nog t/m zondag 3 december te bezichtigen

 

Openingstijden galerie 'De Statenhoed':
vrijdag 15.00-17.00 uur,
zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur

 

Home

 


Expositie Joop de Leeuw (fotografie), Anne-Marie Mulder (mozaïek)

Venice Boulevard, Los Angeles, Joop de Leeuw
Mozaïek object, Anne-Marie Mulder

 

21 oktober t/m 06 november 2017

Van zaterdag 21 oktober t/m zondag 6 november exposeren Joop de Leeuw en Anne-Marie Mulder in galerie 'De Statenhoed'. Beide zijn woonachtig in de gemeente Voorst en hebben ieder hun eigen kunstvorm gevonden binnen de Kunstkring.

Joop is een begenadigd fotograaf en jaren lang initiator geweest als praesis bij de Fotokring Voorst. Regelmatig neemt hij op zijn tochten zijn cameras mee om natuur, maar ook industriëel erfgoed en 'gevonden situaties' op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar ook op technisch vlak heeft hij zijn sporen verdiend met HDR-(High Dynamic Range) fotografie, waarin kleine, dagelijkse voorwerpen tot surrealistische, inmense proporties worden opgeblazen. Maar al te vaak leidt dat tot sfeervolle en verrassende resultaten.

Anne-Marie houdt zich bezig met mozaïek in zowel het platte als het ruimtelijke vlak. Haar vaste stek is het Sunny Art Atelier, waar zij regelmatig cursisten ontvangt en workshops geeft. Daarnaast maakt zij eigen werk waarin zij veelal bestaande objecten omtovert tot de meest prachtige kunstwerken. Binnenkort (op 11 februari 2018) staat er bij de Kunstkring een lezing van haar op het programma: Mozaïek door de eeuwen heen, waarin ze u niet alleen meeneemt langs de ontstaansgeschiedenis van mozaïek, maar waarin ze ook veel aandacht zal schenken aan hedendaagse mozaïek kunstenaars.

In deze expositie hebben beide kunstenaars een keuze gemaakt uit oude en nieuwe werken. Ze geven hiermee niet alleen op fraaie wijze inzage in hun ontwikkelingen gedurende de afgelopen decennia maar laten daarmee ook zien dat ze er niet voor terugschrikken om de grenzen van hun kunst af te tasten.

Beide kunstenaars dagen dan ook continu zichzelf uit en daarmee natuurlijk ook u, als toeschouwer, en deinzen er niet voor terug om u op het verkeerde been te zetten!

Kortom: een verrassende combinatie van twee verassende kunstenaars en een expositie die het méér dan waard om te komen bekijken!

Officiële opening expositie: zaterdag 21 oktober, 15.00 uur
(inloop vanaf 14.30 uur, toegang vrij)

De expositie is nog t/m zondag 6 november te bezichtigen

 

Openingstijden galerie 'De Statenhoed':
vrijdag 15.00-17.00 uur,
zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur

 

Home

 


Prijsuitreiking en Afsluiting Expositie JONG AANSTORMEND TALENT 2017 ~ 2E

Kirsten van Campen

 

Expositie: 23 september t/m 15 oktober

Van 23 september t/m 15 oktober kon het prubliek jureren op werken ingebracht door jong aanstromend kunstenaarstalent in het gemeente Voorst. En de prijsuitreiking ervan was op 15 oktober.

En wie is het geworden? De 17-jarige Jilles Oom, de winnaar van vorig jaar? De overboekte 16-jarige Sophie van de Mars? De 15-jarige kasthebber Kirsten van Campen? De 20-jarige Vera Brinkman? De 24-jarige Silke Boerkamp? Of toch de 23-jarige Serena Post?

Uiteindelijk bleken de meeste voorkeursstemmen ook dit jaar weer uit te gaan naar het gevariëerde werk van Jilles Oom. Hij ontving opnieuw de 1e prijs in de wedstrijd Jong Aanstormend Talent.

Kirsten van Campen werd 2e en Sophie van de Mars werd 3e.

Vera Brinkman, Silke Boerkamp en Serena Post behaalden een gedeelde 4e plaats die tevens een aanmoedigingsprijs omvat.

Maar ongeacht op welke plaats iedereen eindigde: de resultaten waren zonder uitzondering verrassend en veelbelovend!

Een heel bijzondere expositie, dus wij wachten allen in spanning af op wat 2018 ons brengt!

 

Home

 Waar moet ik zijn?

Kunstkring Voorst
Galerie 'De Statenhoed'

Dorpsstraat 11a
7391 DC, Twello

e: info@kunstkringvoorst.nlTop