Kunstkring Voorst

IJssel Biënnale ~ Special

Home

'Zondagmiddag lezingen'

Iedere 2e zondag v.d. maand is er in het atelier van galerie 'De Statenhoed' een lezing over kunst. Zo zijn er in het afgelopen seizoen lezingen geweest over Friedensreich Hundertwasser, Nicolas De Stael, Gustav Klimt, Evert Werkman en 'De Rietflint'.

Als start van dit nieuwe seizoen aan lezingen vanmiddag gedichten, op ‘De Nijenbeek’, verzorgd door Tinus van ‘t Slyck en een boekpresentatie/lezing ‘Is deze stoel vrij?‘, door Neletta van Heuven.

 

Home

Lezing

zondag 10 september

15.00 - 17.00 uur,
(Inloop vanaf 14.30, toegang 5,--)

Tinus van 't Slyck
Tinus van 't Slyck is al jaren één van de schrijvers van het Schrijverscafé en hij dicht al veel langer. Zijn gedichten zijn in zoverre bijzonder, dat ze in de streektaal van Twello zijn geschreven. Vanmiddag draagt hij voor uit zijn nieuwe dichtbundel ‘Ruïne aan de IJssel’.

Echte, ‘ongeschonden’ ruïnes zijn zeldzaam in Nederland. Ruïne De Nijenbeek, gelegen op landgoed De Poll in Voorst, is een van de weinige prachtige voorbeelden.De historische overblijfselen vormen een onlosmakelijke eenheid met het omringende IJssellandschap. Een bijzondere plek met een rijke geschiedenis, die laatstelijk opnieuw gerestaureerd is.

Geïnspireerd door dit slot en door deze omgeving heeft Tinus van het Slyck zijn dichtbundel geschreven, met deze oude ruïne als centraal thema.

Neletta van Heuven

Ooit bedrogen door je partner? Weet je waarom patsers in cabrio's rijden? Voortdurend in de clinch met schoonmama?

De laatste jaren gaf Neletta haar ogen en oren de kost op Deventer terrassen, kroegen en in restaurants. Al deze verhalen, ooit voorgedragen als 'testcase' in het Schrijverscafé en als columns verschenen in uitgaanskrant 'Over de Pleinen' (nu: 'Over Deventer' geheten), zijn gebundeld tot het boekje 'Is deze stoel vrij?'.

"Is deze stoel vrij?" is namelijk steevast de vraag waarmee ze aanschuift op terrassen of in café's en restaurants in de Deventer binnenstad, waarna ze haar oren en ogen de kost geeft om kleinmenselijke hebbelijkheden en onhebbelijkheden te noteren. Soms met mededogen, soms meedogenloos, altijd fris en een tikkeltje ironisch.

Neletta van Heuven ontmaskert met haar werkwijze onze tweegezichten...

"Amsterdam had Carmiggelt, Deventer heeft Neletta!"

 

Top


Waar moet ik zijn?

Kunstkring Voorst
Galerie 'De Statenhoed'

Dorpsstraat 11a
7391 DC, Twello

e: info@kunstkringvoorst.nlTop