Archief Nieuws

 

maart 2021

REIZENDE TENTOONSTELLING

Zestien van onze deelnemers hebben enthousiast gereageerd op een idee van businessclub Lions Voorst om kunst te exposeren in acht zorginstellingen in Voorst. Het is een liefdevol gebaar naar de bewoners, verzorgers en bezoekers in deze Corona-tijd. Zij kunnen telkens 2 maanden van deze mini-exposities gaan genieten. In de centrale hallen en gangen van de zorginstellingen stellen wij de werken zodanig op dat zowel bewoners als personeel er veel plezier aan kunnen beleven. Wij zijn er klaar voor. Door allerlei omstandigheden waren de Lions dat niet! Kunstkring Voorst zal dit project zelfstandig gaan uitvoeren.

DEELNEMERS

De acht deelnemende zorginstellingen zijn:  Grotenhuis Twello,  Martinushof Twello, Martha Flora Twello, Huize September Twello,  Zonneburg Voorst,  Zonneburg Empe,  Casa Bonita Twello,  Benring Voorst.

De zestien deelnemende kunstenaars zijn: 1 Kitty Taverne (schilderen), 2 Rose Mary IJssennagger (grafiek, schilderen, beeldhouwen), 3 Hanny Jansen (schilderen), 4 Erna Guntjes (keramiek), 5 Harm Groen (fotografie, beeldhouwen), 6 Wiljan Berends (schilderen),  7 Margreth Wind (schilderen), 8 Trees Krijnen (schilderen, schrijven), 9 Ingrid Bunnik (houtbewerken), 10 Anne-Marie Mulder (mozaïek), 11 Joop de Leeuw (fotografie, schrijven), 12 Willy Hoogstraten (keramiek, beeldhouwen), 13 Mientje Severin (schilderen, beeldhouwen, schrijven), 14 Ton Kock (schilderen, schrijven), 15 Ariadne Leefoge (schilderen), 16 Adrien Jancsek (schilderen, beeldhouwen).

ORGANISATIE

De logistieke operatie wordt in deze tijd van Covid-19 een uitdaging. De voorbereiding is in volle gang. Er is per instelling een accountmanager beschikbaar. Onze secretaris Mientje Severin organiseert de verdeling van onze 16 deelnemers over de acht zorginstellingen. Bij het inhangen en ophalen van werk zal er zoveel mogelijk één op één worden gewerkt: dus rechtstreeks ‘corona-proef’ contact tussen onze deelnemers en de betreffende accountmanager van het betreffende verzorgingshuis. Het kost daarom nog enige organisatie om het vervoer van de werken te regelen. De definitieve begindatum van deze 8 exposities moet nog worden vastgesteld.

*************************

februari 2021

WEEK VAN DE POEZIE 2021

Verlangt u ook weer zo naar SAMEN? U bent niet de enige en een aantal van onze deelnemers en belangstellenden heeft op ons verzoek daarover geschreven in de poëzieweek van 28 januari t/m 3 februari. Inwoners van Twello, maar ook Voorst en omgeving en zelfs daar buiten zijn dol op gedichten schrijven. De meeste inzendingen staan inmiddels op onze Facebooksite.

De onafhankelijke jury had er een hele klus aan. Alle gedichten waren de moeite waard, maar volgens de jury sprongen er 3 uit. Van alle inzendingen is er door de onafhankelijke jury gekozen voor drie winnaars. Op de 1plaats Fredde Forch, op 2e Roos Deege en op de 3e plaats Fred Bruce. Deze inzendingen zijn evenals alle prachtige inzendingen te lezen op de Facebooksite van Kunstkring Voorst De gefilmde voordrachten van Fredde Forch, Roos Deege en Fred Bruce zijn hier te zien als u op elk van hun namen klikt.

************************

december 2020/januari 2021

KINDEREXPOSITIE  Kinderkunst in etalage van de De Statenhoed

Zo’n 14 schilderijen en tekeningen van schooljeugd tussen 6 en 13 jaar zijn inmiddels tentoongesteld in de etalage van de galerie. In december is de Kunstkring Voorst gestart met een kunstproject voor de schooljeugd. Het thema is: wat maakt jou blij in het nieuwe jaar? Publiek kan sinds kort na een wandeling in de buurt in de etalage van de galerie deze prachtige werkjes bewonderen. Na de lockdown hopen we iedereen live te laten genieten met een bezoek aan de galerie. Deze kinderkunst expositie zal dan direct gehouden worden in het eerste open weekend en dat erop volgend. Door de onzekerheid over de Covid19-maatregelen is de expositie helaas vertraagd.  De deelnemertjes ontvangen na afloop een officieel certificaat van deelname en een fijne verrassing van initiatiefnemer Trees Krijnen!