Archief Nieuws

februari 2021

WEEK VAN DE POEZIE 2021

Verlangt u ook weer zo naar SAMEN? U bent niet de enige en een aantal van onze deelnemers en belangstellenden heeft op ons verzoek daarover geschreven in de poëzieweek van 28 januari t/m 3 februari. Inwoners van Twello, maar ook Voorst en omgeving en zelfs daar buiten zijn dol op gedichten schrijven. De meeste inzendingen staan inmiddels op onze Facebooksite.

De onafhankelijke jury had er een hele klus aan. Alle gedichten waren de moeite waard, maar volgens de jury sprongen er 3 uit. Van alle inzendingen is er door de onafhankelijke jury gekozen voor drie winnaars. Op de 1plaats Fredde Forch, op 2e Roos Deege en op de 3e plaats Fred Bruce. Deze inzendingen zijn evenals alle prachtige inzendingen te lezen op de Facebooksite van Kunstkring Voorst De gefilmde voordrachten van Fredde Forch, Roos Deege en Fred Bruce zijn hier te zien als u op elk van hun namen klikt.

 

december 2020/januari 2021

KINDEREXPOSITIE  Kinderkunst in etalage van de De Statenhoed

Zo’n 14 schilderijen en tekeningen van schooljeugd tussen 6 en 13 jaar zijn inmiddels tentoongesteld in de etalage van de galerie. In december is de Kunstkring Voorst gestart met een kunstproject voor de schooljeugd. Het thema is: wat maakt jou blij in het nieuwe jaar? Publiek kan sinds kort na een wandeling in de buurt in de etalage van de galerie deze prachtige werkjes bewonderen. Na de lockdown hopen we iedereen live te laten genieten met een bezoek aan de galerie. Deze kinderkunst expositie zal dan direct gehouden worden in het eerste open weekend en dat erop volgend. Door de onzekerheid over de Covid19-maatregelen is de expositie helaas vertraagd.  De deelnemertjes ontvangen na afloop een officieel certificaat van deelname en een fijne verrassing van initiatiefnemer Trees Krijnen!