Archief Nieuws

Expositie Groen

Tot 29 mei is er de expositie ‘Groen’.

Atelierroute

Kunstkring organiseert mooie atelierroute in en rondom Twello

Maar liefst 24 beeldende kunstenaars van onze Kunstkring tonen op 4 en 5 juni a.s. hun werken tijdens een mooie atelierroute in en om Twello. Bezoekers krijgen een gevarieerd aanbod voorgeschoteld:

  • schilderkunst
  • keramiek
  • mozaïek
  • beeldhouwkunst
  • fotografie
  • porseleinbewerking

De route voert je langs mooie plekken in de kernen en het buitengebied van Voorst. Wie de fiets pakt is verzekerd van een tocht langs fraaie dorpen en schilderachtige vergezichten. Rijdend door het buitengebied bezoek je Twello, Teuge, Klarenbeek en het dorp Voorst.

In elk atelier en elk van de drie grotere accommodaties liggen flyers voor je klaar die de route aangeven en de adressen waar je gastvrij wordt verwacht.
De atelierroute van de Kunstkring Voorst?
Een must voor wie van mooie kunst en van heerlijk fietsen houdt!
Bij elke ‘etappe’ heb je  contact met een beeldend kunstenaar die je gastvrij zijn of haar werken zal tonen.
De atelierroute wordt officieel geopend op zaterdag 4 juni om 10.00 uur in galerie De Statenhoed.
Tijdens de route word je door 10 kunstenaars in hun eigen atelier ontvangen.
De andere 14 tref je aan in drie  grotere accommodaties: onze eigen galerie De Statenhoed, Landgoed Buitenpost aan de Rijksstraatweg 17A in Twello, en het sociaalmaatschappelijk ontmoetingspunt Klein-Twello aan de Maarten Tromplaan 2 in Twello.

Nieuw voor de Kunstkring Kijk en luister weekend 1, 2 en 3 april

Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 april organiseert de Kunstkring Voorst in galerie De Statenhoed aan de dorpsstraat 11a in Twello een ‘Kijk en luister weekend’.
Volgens plan zullen musici en acteurs een podium krijgen om tijdens die dagen mini-voorstellingen te geven.
Er heeft zich een bonte verzameling van professionals, semi-professionals en talentvolle liefhebbers voor het weekend aangemeld. Alle voorstellingen zijn gratis bij te wonen.
Violisten, pianisten en zangers brengen een grote variëteit aan werken en stijlen. Acteurs doen korte sketches of een try out van een deel van een uitvoering die in voorbereiding is.

Klik voor het volledige programma op onderstaande link.

Programma Kijk en Luister Weekend Kunstkring

Kom kijken
Kom luisteren

maart 2021

REIZENDE TENTOONSTELLING

Zestien van onze deelnemers hebben enthousiast gereageerd op een idee van businessclub Lions Voorst om kunst te exposeren in acht zorginstellingen in Voorst. Het is een liefdevol gebaar naar de bewoners, verzorgers en bezoekers in deze Corona-tijd. Zij kunnen telkens 2 maanden van deze mini-exposities gaan genieten. In de centrale hallen en gangen van de zorginstellingen stellen wij de werken zodanig op dat zowel bewoners als personeel er veel plezier aan kunnen beleven. Wij zijn er klaar voor. Door allerlei omstandigheden waren de Lions dat niet! Kunstkring Voorst zal dit project zelfstandig gaan uitvoeren.

DEELNEMERS

De acht deelnemende zorginstellingen zijn:  Grotenhuis Twello,  Martinushof Twello, Martha Flora Twello, Huize September Twello,  Zonneburg Voorst,  Zonneburg Empe,  Casa Bonita Twello,  Benring Voorst.

De zestien deelnemende kunstenaars zijn: 1 Kitty Taverne (schilderen), 2 Rose Mary IJssennagger (grafiek, schilderen, beeldhouwen), 3 Hanny Jansen (schilderen), 4 Erna Guntjes (keramiek), 5 Harm Groen (fotografie, beeldhouwen), 6 Wiljan Berends (schilderen),  7 Margreth Wind (schilderen), 8 Trees Krijnen (schilderen, schrijven), 9 Ingrid Bunnik (houtbewerken), 10 Anne-Marie Mulder (mozaïek), 11 Joop de Leeuw (fotografie, schrijven), 12 Willy Hoogstraten (keramiek, beeldhouwen), 13 Mientje Severin (schilderen, beeldhouwen, schrijven), 14 Ton Kock (schilderen, schrijven), 15 Ariadne Leefoge (schilderen), 16 Adrien Jancsek (schilderen, beeldhouwen).

ORGANISATIE

De logistieke operatie wordt in deze tijd van Covid-19 een uitdaging. De voorbereiding is in volle gang. Er is per instelling een accountmanager beschikbaar. Onze secretaris Mientje Severin organiseert de verdeling van onze 16 deelnemers over de acht zorginstellingen. Bij het inhangen en ophalen van werk zal er zoveel mogelijk één op één worden gewerkt: dus rechtstreeks ‘corona-proef’ contact tussen onze deelnemers en de betreffende accountmanager van het betreffende verzorgingshuis. Het kost daarom nog enige organisatie om het vervoer van de werken te regelen. De definitieve begindatum van deze 8 exposities moet nog worden vastgesteld.

*************************

februari 2021

WEEK VAN DE POEZIE 2021

Verlangt u ook weer zo naar SAMEN? U bent niet de enige en een aantal van onze deelnemers en belangstellenden heeft op ons verzoek daarover geschreven in de poëzieweek van 28 januari t/m 3 februari. Inwoners van Twello, maar ook Voorst en omgeving en zelfs daar buiten zijn dol op gedichten schrijven. De meeste inzendingen staan inmiddels op onze Facebooksite.

De onafhankelijke jury had er een hele klus aan. Alle gedichten waren de moeite waard, maar volgens de jury sprongen er 3 uit. Van alle inzendingen is er door de onafhankelijke jury gekozen voor drie winnaars. Op de 1plaats Fredde Forch, op 2e Roos Deege en op de 3e plaats Fred Bruce. Deze inzendingen zijn evenals alle prachtige inzendingen te lezen op de Facebooksite van Kunstkring Voorst De gefilmde voordrachten van Fredde Forch, Roos Deege en Fred Bruce zijn hier te zien als u op elk van hun namen klikt.

************************

december 2020/januari 2021

KINDEREXPOSITIE  Kinderkunst in etalage van de De Statenhoed

Zo’n 14 schilderijen en tekeningen van schooljeugd tussen 6 en 13 jaar zijn inmiddels tentoongesteld in de etalage van de galerie. In december is de Kunstkring Voorst gestart met een kunstproject voor de schooljeugd. Het thema is: wat maakt jou blij in het nieuwe jaar? Publiek kan sinds kort na een wandeling in de buurt in de etalage van de galerie deze prachtige werkjes bewonderen. Na de lockdown hopen we iedereen live te laten genieten met een bezoek aan de galerie. Deze kinderkunst expositie zal dan direct gehouden worden in het eerste open weekend en dat erop volgend. Door de onzekerheid over de Covid19-maatregelen is de expositie helaas vertraagd.  De deelnemertjes ontvangen na afloop een officieel certificaat van deelname en een fijne verrassing van initiatiefnemer Trees Krijnen!