Muzikale activiteiten

Een maandelijks muziekcafé, lezingen over componisten en ontwikkelingen in de muziekgeschiedenis. Dat zijn de muzikale activiteiten die de kunstkring Voorst organiseert.

Kijk- en luisterweekend 1, 2 en 3 april

Klik op onderstaande link voor het hele programma.

Programma Kijk en Luister Weekend Kunstkring

Muziekcafé

Iedere eerste zaterdag van de maand m.u.v. juli en augustus is er normaal gesproken een Muziekcafé in galerie De Statenhoed. De invulling daarvan is heel divers.

Zo zijn er mini-concerten door solo gitaristen of pianisten, duo’s (zangeres met begeleiding, of een duo op harp en gitaar die hun eigen zangnummers begeleiden enz.) en kleine koortjes (barbershop bijv.). Een enkele keer is er een wat grotere band (bijv. bij de open dag als er buiten opgetreden kan worden).
Ook de muziekstijlen zijn heel divers: van klassieke muziek tot jazz, van klezmer tot pop/rock enz. Maar ook een duo met ‘muziek uit vroeger tijden’ kan op het podium staan. Het duo bespeelt dan bijv. instrumenten als de Keltische harp, de strijkpsalter, de draailier en diverse fluiten.
Kortom, een bezoek aan het muziekcafé is een aangename manier om te genieten van gepassioneerd uitgevoerde livemuziek.

Het Zaterdagmiddag Muziekcafé is vrij toegankelijk voor Kunstkringdeelnemers en alle belangstellenden. De toegang is gratis, omdat de Kunstkring laagdrempelige toegang tot kunst en kunstvormen wil bevorderen. Natuurlijk wordt een gift voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.

 

 

 

Lezingen

Op gezette tijden worden in het galeriecafé lezingen en presentaties gegeven. Deze gaan over componisten, thema’s en ontwikkelingen in de muziekgeschiedenis (met muziekvoorbeelden en zonder vakjargon). Deze lezingen en presentaties worden altijd aangekondigd op de nieuwspagina van deze website.