Archief exposities

Expositie Toon Borghuis ‘Op de golven van poëzie’

Toon Borghuis exposeert van 8 april t/m 1 mei a.s.  Op zaterdag 9 april is om 15.00 uur de feestelijke opening. Iedere belangstellende is daarbij welkom.
Beeldend kunstenaar Toon Borghuis neemt de kijker mee in eigenzinnige poëzie. Zijn monumentaal werk ontstaat als een organisch proces. Geïnspireerd door schilders als Tapies, Miro, Rothko e.a.ontwikkelt Toon Borghuis zijn langzaam in lagen opgebouwde schilderijen. Vormen lijken in de geteisterde en doorwrochte huid als het ware als tekens tevoorschijn te groeien. Het werk van Toon Borghuis is kleurrijk, expressief en verstild tegelijk. Aan dynamiek geen gebrek! Opvallend is dat zijn schilderijen vaak gaan over de zoektocht naar verbindende tegenstellingen die zich associatief en vrij tot elkaar verhouden. Ook voor de kijker een zoektocht naar verbeelding en poëzie.
Het werk van Toon Borghuis is in de afgelopen decennia in nationale en internationale exposities te zien geweest. De schilderijen zijn te koop.
Dus kom kijken en laat je verrassen/betoveren.

 

Expositie Kleurcontrast

Van 11 tot en met 27 maart vindt er in de galerie deze kleurrijke tentoonstelling plaats. Misschien gaat het je duizelen... wie zal het zeggen?
Naast Kleurcontrasten is er ook ander werk te zien.
In het Voorster Nieuws is een foutje geslopen: de opening is niet op 11 maart maar op 12 maart om 15.00 uur.

Expositie kunstenaarsboeken

Van zaterdag 11 februari tot zondag 6 maart houdt Ariadne Leefoge samen met 8 andere

kunstenaars een expositie van z.g. kunstenaarsboeken en andere werken.
Het gaat om de Focusgroep: acht beeldend kunstenaars uit de regio en elders uit het land, die elkaar
maandelijks ontmoeten in het atelier van Ariadne in Klarenbeek. Zij komen daar bijeen om met
steeds nieuwe thema’s en werkvormen kunst te maken. Een van die werkvormen die zij nu
tentoonstellen is het kunstenaarsboek: een ‘boek’ dat uit meerdere kunstwerken bestaat.
De officiële opening van de expositie is op zaterdag 12 februari om 15.00 uur

DECEMBERKUNST

In de decembermaand kunt u in deze groepsexpositie mooie kunstwerken aankopen voor een klein prijsje. De kunstwerken in deze expositie zullen onder de €100 en zelfs veelal onder de €50 worden geprijsd. Een unieke kans om een authentiek, handgemaakt kunstwerk aan te schaffen als origineel cadeau voor uw geliefden of misschien gewoon voor uzelf!

Data: 3 december 2021 t/m 9 januari 2022

CoKunst - VERWEESDE KUNST

De kern van CoKunst (een coöperatie) is het behouden van beeldende kunst.  De coöperatie is opgericht en functioneert als een vereniging waar je dus lid van kan worden. Veel kunstenaars zijn echte makers, geen marketeers. Ze zetten hun werk in de markt op hun eigen manier en hebben daarbij geen ondersteuning. Dit kan ertoe leiden dat waardevol werk verloren gaat als de kunstenaar zelf niet meer in staat is het werk aan te bieden. Daarvoor is de term “verweesde kunst” bedacht.

Cokunst gaat in het najaar een tentoonstelling geven van het werk van Ernst Bosch (1934-2019)  die in zijn laatste levensjaren een hele nieuwe manier van schilderkunst heeft ontwikkeld te weten : rhizomatische kunst gebaseerd op het filosofisch werk van Gilles de Leuze . En dus is het uniek om ook in Twello prachtig werk te kunnen zien.

Meer info op www.CoKunst.nl

Data: 12 november t/m 28 november 2021

GROEPSEXPOSITIE KUNSTKRING KUNSTENAARS thema DROMEN

Een unieke gelegenheid om het prachtige en diverse werk van onze eigen kunstenaars te komen bekijken. Deze keer is er gekozen voor het thema DROMEN. Er is een variatie aan schilderijen, etsen, prints, lino en andere 2D technieken. Verder vindt u in de ruimtelijke discipline prachtig houtsnijwerk en beelden van diverse materialen. Kom vrijblijvend kijken onder het genot van een drankje.

Data: 1 oktober t/m 7 november 2021

Gastexpositie Mario Letschert

Mario Letschert is een gepassioneerd fotokunstenaar. In zijn werk is hij altijd op zoek naar het onvoorspelbare. Met name in de magie van druppels. En in het avontuurlijke van rook. Voor de lens een druppel fotograferen die niet van te voren vertelt hoe hij zich gaat vormen, vindt hij fascinerend.

Door het gebruik van meerdere vloeistoffen en materialen, komen de druppels en de rook in zijn werk tot leven. Het resultaat: een fascinerend spel van kleur en vorm..

Data: 11 juni tot 4 juli (afgerond)

Klimagie, de KUNST van het veranderen

Grote binnen- en buitenexpositie met bijzondere werken van Kunstkringdeelnemers rondom de veranderingen van ons klimaat.
Een expositie waaraan ook andere belangstellenden en inwoners van Voorst hun bijdrage hebben geleverd. Bijna 80 mensen waaronder 20 kinderen hebben geholpen of iets gemaakt. Het park bij de galerie staat vol met prachtige creaties en ook de galerie is gevuld met mooie werken die iets over het klimaat vertellen.

Data: 6 augustus tot 5 september 2021

Anneke Winterman en Herman Pietersen 'Kunst en poezie'

Poëzie en Beeldend werk

Herman Pietersen (93 jaar) schrijft en Anneke Winterman (40 jaar) maakt beeldend werk. Zij exposeren samen van vrijdag 17 t/m zondag 27 september.
Vanaf dat zij elkaar enkele jaren geleden leerden kennen, is er een hechte vriendschap ontstaan. "...want Herman haalt bij mij het beste naar boven."
Andersom wordt Herman blij van Annekes stem en werk. Pratend over het leven en de dood, over kunst en verschillende culturen, over religies en over vredesoplossingen, delen ze emoties. Zowel intense blijdschap als intens verdriet mag er zijn.
Thema's van het getoonde werk: "De schoonheid van het rivierenlandschap en de schoonheid van het kleine." Er zijn etsen, linoleum sneden, kleine aquarelschilderingen en in hout gebrande tekeningen te zien.

Data 17 september t/m 26 september 2021

Rob Chevalier

Kunst als nieuw leven voor kringloopspullen en afgedankt materiaal: dát is het doel van de foto-objecten van Rob Chevalier. Unieke 3-d voorwerpen; solitair of als onderdeel van een installatie. Elk foto-object herinnert aan een schijnbaar zorgeloos verleden, maar bevat ook een actuele boodschap. In de installaties van Rob Chevalier zijn klimaatverandering en natuurbehoud de thema's. Naast de prachtige objecten van Chevalier treft de bezoeker dit weekend ook de klimaatkunst die door de kinderen van bs De Hietweide is vervaardigd. Rob Chevalier inspireerde ze in een workshopreeks. Komt dat zien!

Data: 10 tot 12 september 2021