Beschikbare ruimtes in De Statenhoed

De Statenhoed is een monumentaal gebouw met een verrassende inhoud.
De volgende ruimtes zijn beschikbaar:

GALERIE

Een ruimte van ca 120 m2 met veel licht door de glaswanden aan drie zijden. Verrijdbare schotten maken vele variaties in opstelling van te exposeren werk mogelijk. Het hele jaar door zijn er exposities. Om te zien welke dat zijn klik hier.

Per jaar zijn er voor onze kunstenaars/deelnemers minimaal 4 groeps- en 3 solo/duo- exposities beschikbaar. De resterende tijd stellen wij de galerieruimte beschikbaar aan gastexposant(en). Een expositie duurt 3 weekenden. Het is ook mogelijk de galerie voor 1 weekend te huren. Deze weekenden zijn beperkt beschikbaar. Voor meer informatie om de galerie te huren klik hier.

Tweemaal per jaar wordt de galerie omgetoverd tot ‘vestzak theater’. Dan vinden er een weekend lang theater- en muziekoptredens plaats.

ATELIERS 

In de Statenhoed zijn twee ateliers die leden gratis kunnen gebruiken om met elkaar te werken. Een plek om elkaar te stimuleren, naar elkaars werk te kijken en te bespreken. Maar ook een plek om te ontmoeten.

Schildersatelier

Een ruimte die leden gratis kunnen gebruiken om alleen of samen te werken. Geschikt om te schilderen en te tekenen. Er staan schilderezels en werktafels, en er is een aanrecht met kraan.

Beeldhouwatelier

Een ruimte geschikt om te beeldhouwen in steen, met klei te werken of om hout te bewerken.

Atelier huren?

Ook als niet-lid van de Kunstkring kun je een atelier huren. Ze zijn in principe 7 dagen per week te huur, dus ook op zondag! Je kunt ze níet permanent huren.

Om te zien wat nog beschikbaar is klik hier.

GALERIECAFÉ

Een gezellige ruimte met een bar en ruime zitgelegenheid. Toegankelijk voor leden en niet-leden.

Schijverscafé

Iedere derde vrijdag van de maand is er een Schrijverscafé. Een hecht schrijverscollectief van gemiddeld twaalf vaste schrijvers en dichters draagt dan voor uit eigen werk. Hierbij delen de schrijvers (meestal op thema) hun pennenvruchten met collega-schrijvers en belangstellend luisterpubliek. De toegang is gratis.