Exposities in Galerie De Statenhoed 2021

 

Gastexpositie Mario Letschert

Mario Letschert is een gepassioneerd fotokunstenaar. In zijn werk is hij altijd op zoek naar het onvoorspelbare. Met name in de magie van druppels. En in het avontuurlijke van rook. Voor de lens een druppel fotograferen die niet van te voren vertelt hoe hij zich gaat vormen, vindt hij fascinerend.

Door het gebruik van meerdere vloeistoffen en materialen, komen de druppels en de rook in zijn werk tot leven. Het resultaat: een fascinerend spel van kleur en vorm..

Data: 11 juni tot 4 juli

 

Klimagie, de KUNST van het veranderen

Grote binnen- en buitenexpositie met bijzondere werken van Kunstkringdeelnemers rondom de veranderingen van ons klimaat.
Een expositie waaraan ook andere belangstellenden en inwoners van Voorst hun bijdrage kunnen leveren.

Data: 6 augustus tot 5 september

 

Rob Chevalier

Kunst als nieuw leven voor kringloopspullen en afgedankt materiaal: dát is het doel van de foto-objecten van Rob Chevalier. Unieke 3d voorwerpen; solitair of als onderdeel van een installatie. Elk foto-object herinnert aan een schijnbaar zorgeloos verleden, maar bevat ook een actuele boodschap. In de installaties 'van Rob Chevalier zijn klimaatverandering en natuurbehoud de thema's.

Data: 10 tot 12 september

 

Anneke Winterman en Herman Pietersen 'Kunst en poezie'

Poëzie en Beeldend werk

Herman Pietersen (93 jaar) schrijft en Anneke Winterman (40 jaar) maakt beeldend werk. Zij exposeren samen van vrijdag 17 t/m zondag 27 september.
Vanaf dat zij elkaar enkele jaren geleden leerden kennen, is er een hechte vriendschap ontstaan. "...want Herman haalt bij mij het beste naar boven."
Andersom wordt Herman blij van Annekes stem en werk. Pratend over het leven en de dood, over kunst en verschillende culturen, over religies en over vredesoplossingen, delen ze emoties. Zowel intense blijdschap als intens verdriet mag er zijn.
Thema's van het getoonde werk: "De schoonheid van het rivierenlandschap en de schoonheid van het kleine." Er zijn etsen, linoleum sneden, kleine aquarelschilderingen en in hout gebrande tekeningen te zien.

Data 17 september t/m 26 september 2021

GROEPSEXPOSITIE KUNSTKRING KUNSTENAARS

Een unieke gelegenheid om het prachtige en diverse werk van onze eigen kunstenaars te komen bekijken. Er is een variatie aan schilderijen, etsen, prints, lino en andere 2D technieken. Verder vindt u in de ruimtelijke discipline prachtig houtsnijwerk en beelden van diverse materialen. Kom vrijblijvend kijken onder het genot van een drankje.

Data: 1 oktober t/m 7 november 2021

COkunst - verweesde kunst

Nadere inhoudelijke informatie volgt.

Kunstbehoud is de doelstelling van CoKunst. Het behouden van beeldende kunst die anders verloren zou gaan.

Data 12 november t/m 28 november

AFFORDABLE ART FAIR Twello

In deze decembermaand kunt u in deze groepsexpositie prachtige kunstwerkjes aankopen voor een klein prijsje. De kunstwerken in deze expositie zullen zoveel mogelijk onder de 50euro worden geprijsd. Een unieke kans om een authentiek, handgemaakt kunstwerk aan te schaffen als origineel cadeau voor uw geliefden of misschien gewoon voor uzelf!

Data: 3 december t/m 9 januari