Exposities in Galerie De Statenhoed 2021

 

GROEPSEXPOSITIE KUNSTKRING KUNSTENAARS thema DROMEN

Een unieke gelegenheid om het prachtige en diverse werk van onze eigen kunstenaars te komen bekijken. Deze keer is er gekozen voor het thema DROMEN. Er is een variatie aan schilderijen, etsen, prints, lino en andere 2D technieken. Verder vindt u in de ruimtelijke discipline prachtig houtsnijwerk en beelden van diverse materialen. Kom vrijblijvend kijken onder het genot van een drankje.

Data: 1 oktober t/m 7 november 2021

CoKunst - VERWEESDE KUNST

De kern van CoKunst (een coöperatie) is het behouden van beeldende kunst.  De coöperatie is opgericht en functioneert als een vereniging waar je dus lid van kan worden. Veel kunstenaars zijn echte makers, geen marketeers. Ze zetten hun werk in de markt op hun eigen manier en hebben daarbij geen ondersteuning. Dit kan ertoe leiden dat waardevol werk verloren gaat als de kunstenaar zelf niet meer in staat is het werk aan te bieden. Daarvoor is de term “verweesde kunst” bedacht.

Cokunst gaat in het najaar een tentoonstelling geven van het werk van Ernst Bosch (1934-2019)  die in zijn laatste levensjaren een hele nieuwe manier van schilderkunst heeft ontwikkeld te weten : rhizomatische kunst gebaseerd op het filosofisch werk van Gilles de Leuze . En dus is het uniek om ook in Twello prachtig werk te kunnen zien.

Meer info op www. CoKunst.nl

Data 12 november t/m 28 november 2021

AFFORDABLE ART FAIR Twello

In deze decembermaand kunt u in deze groepsexpositie prachtige kunstwerkjes aankopen voor een klein prijsje. De kunstwerken in deze expositie zullen zoveel mogelijk onder de 50euro worden geprijsd. Een unieke kans om een authentiek, handgemaakt kunstwerk aan te schaffen als origineel cadeau voor uw geliefden of misschien gewoon voor uzelf!

Data: 3 december 2021 t/m 9 januari 2022

Gastexpositie Mario Letschert

Mario Letschert is een gepassioneerd fotokunstenaar. In zijn werk is hij altijd op zoek naar het onvoorspelbare. Met name in de magie van druppels. En in het avontuurlijke van rook. Voor de lens een druppel fotograferen die niet van te voren vertelt hoe hij zich gaat vormen, vindt hij fascinerend.

Door het gebruik van meerdere vloeistoffen en materialen, komen de druppels en de rook in zijn werk tot leven. Het resultaat: een fascinerend spel van kleur en vorm..

Data: 11 juni tot 4 juli (afgerond)

 

Klimagie, de KUNST van het veranderen

Grote binnen- en buitenexpositie met bijzondere werken van Kunstkringdeelnemers rondom de veranderingen van ons klimaat.
Een expositie waaraan ook andere belangstellenden en inwoners van Voorst hun bijdrage hebben geleverd. Bijna 80 mensen waaronder 20 kinderen hebben geholpen of iets gemaakt. Het park bij de galerie staat vol met prachtige creaties en ook de galerie is gevuld met mooie werken die iets over het klimaat vertellen.

Data: 6 augustus tot 5 september 2021 (afgerond)

 

Anneke Winterman en Herman Pietersen 'Kunst en poezie'

Poëzie en Beeldend werk

Herman Pietersen (93 jaar) schrijft en Anneke Winterman (40 jaar) maakt beeldend werk. Zij exposeren samen van vrijdag 17 t/m zondag 27 september.
Vanaf dat zij elkaar enkele jaren geleden leerden kennen, is er een hechte vriendschap ontstaan. "...want Herman haalt bij mij het beste naar boven."
Andersom wordt Herman blij van Annekes stem en werk. Pratend over het leven en de dood, over kunst en verschillende culturen, over religies en over vredesoplossingen, delen ze emoties. Zowel intense blijdschap als intens verdriet mag er zijn.
Thema's van het getoonde werk: "De schoonheid van het rivierenlandschap en de schoonheid van het kleine." Er zijn etsen, linoleum sneden, kleine aquarelschilderingen en in hout gebrande tekeningen te zien.

Data 17 september t/m 26 september 2021 (afgerond)

Rob Chevalier

Kunst als nieuw leven voor kringloopspullen en afgedankt materiaal: dát is het doel van de foto-objecten van Rob Chevalier. Unieke 3-d voorwerpen; solitair of als onderdeel van een installatie. Elk foto-object herinnert aan een schijnbaar zorgeloos verleden, maar bevat ook een actuele boodschap. In de installaties van Rob Chevalier zijn klimaatverandering en natuurbehoud de thema's. Naast de prachtige objecten van Chevalier treft de bezoeker dit weekend ook de klimaatkunst die door de kinderen van bs De Hietweide is vervaardigd. Rob Chevalier inspireerde ze in een workshopreeks. Komt dat zien!

Data: 10 tot 12 september 2021 (afgerond)