Exposities in Galerie De Statenhoed

 

Winter art fair

De Winter art fair zou van 20 november tot en met 3 januari plaatsvinden. In verband met Covid19 duurt deze tentoonstelling voort tot aan het einde van de lockdown. Via onze onlinegalerie is het mogelijk de kunstwerken te bekijken en bij belangstelling voor een werk direct met de kunstenaars in contact te treden.

Kinderkunst

‘Wat maakt jou blij in het nieuwe jaar?’

Zodra het weer kan zal de galerie twee weekenden bol staan van kunst, gemaakt door jong talent uit de hele gemeente Voorst en omstreken. Momenteel hangen de kinderkunstwerken in de etalage van de galerie.

Binnenkort vindt u op deze pagina de precieze data.

Komende exposities

Geen solo-, duo- of gastexposities
Als gevolg van de Corona-maatregelen zijn er tot juni in de Statenhoed geen solo-exposities, duo-exposities of gastexposities.
Volgens plan zijn er wel:

Groepsexposities deelnemers Kunstkring
Zodra de Corona-maatregelen het toelaten is er elke 4 weken een groepsexpositie met werk van KunstKringdeelnemers. Een mooie gelegenheid om de galerie te bezoeken en de diverse technieken, werkvormen en ideeën van de leden te zien.

Data:

12 maart tot 4 april
9 april tot 2 mei
7 mei tot 30 mei

 

 

Atelierroute

Kom een kijkje nemen in de ateliers van onze kunstenaars.

Twee dagen lang heb je een unieke kans om binnen te kijken en veel werk te zien.
Adressen en tijden vind je eind mei op de nieuwspagina van deze website.

Data: 5 en 6 juni

 

 

Gastexpositie Mario Letschert

Mario Letschert is een gepassioneerd fotokunstenaar. In zijn werk is hij altijd op zoek naar het onvoorspelbare. Met name in de magie van druppels. En in het avontuurlijke van rook. Voor de lens een druppel fotograferen die niet van te voren vertelt hoe hij zich gaat vormen, vindt hij fascinerend.

Door het gebruik van meerdere vloeistoffen en materialen, komen de druppels en de rook in zijn werk tot leven. Het resultaat: een fascinerend spel van kleur en vorm..

Data: 11 juni tot 4 juli

 

Klimagie, de KUNST van het veranderen

Grote binnen- en buitenexpositie met bijzondere werken van Kunstkringdeelnemers rondom de veranderingen van ons klimaat.
Een expositie waaraan ook andere belangstellenden en inwoners van Voorst hun bijdrage kunnen leveren.

Data: 6 augustus tot 5 september

 

Rob Chevalier

Kunst als nieuw leven voor kringloopspullen en afgedankt materiaal: dát is het doel van de foto-objecten van Rob Chevalier. Unieke 3d voorwerpen; solitair of als onderdeel van een installatie. Elk foto-object herinnert aan een schijnbaar zorgeloos verleden, maar bevat ook een actuele boodschap. In de installaties 'van Rob Chevalier zijn klimaatverandering en natuurbehoud de thema's.

Data: 10 tot 12 september