KLIMAGIE

Deze zomer start de Kunstkring met het project Klimagie. Een project en evenement dat bezoekers en makers bewust maakt van de magie van het klimaat. Daarnaast belooft het ze tevens een magische belevenis.

KLIMAGIE: EEN KUNSTZINNIGE KIJK OP KLIMAAT IN HET HEDEN EN DE TOEKOMST

Bent u ook zo bezorgd over het klimaat? U bent niet de enige. Al maanden is projectleider Sjaak Crezee in gesprek met leden en belangstellenden om het project KLIMAGIE vorm te geven. De makers zijn hard aan het werk om er een mooie belevenis van te maken. Dit evenement zal naar verwachting in juli en augustus van 2021 gedurende meerdere weken plaatsvinden. Het doel is kritische kunst te maken die bezoekers en makers bewust maakt van de magie van het klimaat. Er is straks een binnen- en buitenbelevenis.

Buiten

Zo zullen we op kunstzinnige wijze straks op het buitenterrein ‘’de rotzooiboot’’ zien stranden. De boot loopt vast in allerlei zaken en wij als mens zijn daar onderdeel van. Het scheepje is omringd met spiegels, dus…Laten we zelf ook een in die spiegels kijken. Even verderop ligt de toekomstboot met de neus naar galerie. Rondom die boot zwemmen vissen, gemaakt door iedereen die mee wil doen. Dit zijn de wensvissen in onze Klimagie. Ze zwemmen mee naar de toekomst.
Ook zal er nog een groot collectief buitenschilderij gemaakt worden van 4,5 x 0,6 m door de donderdagkunstenaars. Zij zullen al schilderend op weg gaan naar de toekomst. Deze kunstzinnige tijdlijn langs de kant van de weg, gaat bezoekers uitnodigen om ook binnen in de galerie te komen kijken naar onze andere klimatologische toekomstbeelden.

Binnen

Binnen in onze Galerie De Statenhoed is de expositie waar onze kunstenaarsleden de toekomst uitbeelden. Hoe denken zij dat die er uit ziet? Hoe is het landschap? Hoe zullen wij wonen? Wat willen wij? De expositie is aangevuld met van alles. Zo staan op de vensterbank bijvoorbeeld de wenspoppen die door de jeugd uit de gemeente Voorst en omgeving gemaakt worden. En er is meer…

Maatschappelijk project

Samenvattend is Klimagie een mooi maatschappelijk project waar meerdere partijen bij betrokken zijn. Dit alles realiseren we met onze leden, vrienden en inwoners van de gemeente Voorst en omgeving. Inwoners zullen nog verrast zijn aan welke leuke projecten ze kunnen deelnemen. En de Kunstkring is continu bezig met aansluiting en verbinding. Zo zullen we ook aansluiting zoeken bij grotere evenementen als de IJssel Biënnale die hopelijk niet gefrustreerd worden door Covid-19. Dus van het Nu met vervuiling gaan we op weg naar een Toekomstbeeld zoals de leden van de Kunstkring en omgeving dat graag zien.