Laatste nieuws

GALERIE DE STATENHOED IS WEER OPEN in WEEKENDS OP VRIJDAG-, ZATERDAG- EN ZONDAGMIDDAG.  Momenteel is er in de galerie een KLIMAGIE ATELIER  waar iedereen kan inlopen en meedoen. U kunt vanaf september als bezoeker vrijblijvend komen genieten van de (meestal te koop of eventueel te huur aangeboden) kunstwerken in de actuele expositie. Hou ook de expositieagenda in de gaten. Er staat veel moois op het programma. 

KLIMAGIE

Na een paar maanden werk met vele handen is het bijna zover! De expositietuin vult zich langzamerhand met kunstwerken van kunstenaars en inwoners die vol enthousiasme meedoen: KLIMAGIE .

De feestelijke opening van de KLIMAGIE-expositie (binnen- en buiten) is op 7 augustus om 15.00 uur. Klik op dit PROGRAMMA KLIMAGIE voor de data en het schema met alle activiteiten, data enz. Kunstenaars en inwoners van Voorst maakten samen alle onderdelen die de KLIMAGIE gaan weergeven! We zijn officieel onderdeel van het activiteitenprogramma van de IJSSEL BIENNALE in Deventer. Bekijk het introductiefilmpje met Sjaak Crezee. We gaan met elkaar van KLIMAGIE een gezellige, creatieve en feestelijke happening maken. Voor inhoudelijke informatie over dit kunstzinnige project klik op MAGIE VAN HET KLIMAAT. Het belooft een verbindende en magische belevenis te worden.  Doet u mee?

WENSVISSEN

Een onderdeel van het programma is de toekomstboot als symbool voor wat we willen behouden en meenemen naar de toekomst. De toekomstboot ligt met de neus naar de galerie. Rondom deze boot zwemmen de wensvissen. Ze zijn straks gemaakt door Kunstkringleden en iedereen, die daar zin in heeft. Elke vis bevat een wens voor de toekomst. Als alle leden (70x) en vrienden (40x) een vis maken/beschilderen en een wens erop schrijven dan hebben we straks minimaal 100 wensvissen rondom de toekomstboot zwemmen. Dat zou fantastisch zijn. Je kunt zelf een vis maken, beschilderen of bewerken tot 23 juli. Het mag ook een wat grotere vis of een vliegende vis zijn, die we in de bomen hangen. Heb je liever een kant en klare uitgezaagde vis, die alleen beschilderd hoeft te worden? Dat kan ook. Even melden via Sjaak Crezee. Theo Krijnen heeft al een aantal sjablonen klaar liggen. Je kunt ook wensen aangeven. De vissen mogen natuurlijk ook van ander materiaal gemaakt worden:  stof, draadstaal, papier-maché, enz. Wel eens van een drakenvis gehoord? Laat je fantasie er maar op los. Vragen? Suggesties? Aarzel niet en mail Sjaak .

 

KUNSTKRING ORGANISEERT REIZENDE ZOMEREXPOSITIES BIJ VERZORGINGSHUIZEN

Zestien van onze deelnemers hebben enthousiast gereageerd op een idee van businessclub Lions Voorst om kunst te exposeren in acht zorginstellingen in Voorst. Het is een liefdevol gebaar naar de bewoners, verzorgers en bezoekers in deze Corona-tijd. Zij kunnen telkens 2 maanden van deze mini-exposities gaan genieten. In de centrale hallen en gangen van de zorginstellingen stellen wij de werken zodanig op dat zowel bewoners als personeel er veel plezier aan kunnen beleven. Wij zijn er klaar voor. Door allerlei omstandigheden waren de Lions dat niet! Kunstkring Voorst zal dit project zelfstandig gaan uitvoeren.

DEELNEMERS

De acht deelnemende zorginstellingen zijn:  Grotenhuis Twello,  Martinushof Twello, Martha Flora Twello, Huize September Twello,  Zonneburg Voorst,  Zonneburg Empe,  Casa Bonita Twello,  Benring Voorst.

De zestien deelnemende kunstenaars zijn: 1 Kitty Taverne (schilderen), 2 Rose Mary IJssennagger (grafiek, schilderen, beeldhouwen), 3 Hanny Jansen (schilderen), 4 Erna Guntjes (keramiek), 5 Harm Groen (fotografie, beeldhouwen), 6 Wiljan Berends (schilderen),  7 Margreth Wind (schilderen), 8 Trees Krijnen (schilderen, schrijven), 9 Ingrid Bunnik (houtbewerken), 10 Anne-Marie Mulder (mozaïek), 11 Joop de Leeuw (fotografie, schrijven), 12 Willy Hoogstraten (keramiek, beeldhouwen), 13 Mientje Severin (schilderen, beeldhouwen, schrijven), 14 Ton Kock (schilderen, schrijven), 15 Ariadne Leefoge (schilderen), 16 Adrien Jancsek (schilderen, beeldhouwen).

Bij elk werk plaatsen de kunstenaars een toelichtend tekstje of gedicht.

ORGANISATIE

De logistieke operatie wordt in deze tijd van Covid-19 een uitdaging. De voorbereiding is in volle gang. Er is per instelling een accountmanager beschikbaar. Onze secretaris Mientje Severin organiseert de verdeling van onze 16 deelnemers over de acht zorginstellingen. Bij het inhangen en ophalen van werk zal er zoveel mogelijk één op één worden gewerkt: dus rechtstreeks ‘corona-proef’ contact tussen onze deelnemers en de betreffende accountmanager van het betreffende verzorgingshuis. Het kost daarom nog enige organisatie om het vervoer van de werken te regelen. De definitieve begindatum van deze 8 exposities moet nog worden vastgesteld.

 

Huize Wonen bij September - Twello

Huize Zonneburg-Empe

NIEUWS archief

Klik op archief voor oudere berichten