Laatste nieuws

GALERIE DE STATENHOED BLIJFT GESLOTEN DOOR LOCKDOWN 

Zoals bekend gemaakt op het nieuws is Nederland voorlopig (in ieder geval tot 15 maart) in lockdown. Dat betekent dat ook Galerie ‘De Statenhoed’ helaas haar deuren gesloten moet houden. Onze ateliers (het beeldhouw- en schildersatelier) zijn zeer beperkt toegankelijk onder strikte voorwaarden. We houden u op de hoogte.

WEEK VAN DE POEZIE – KUNSTKRING VOORST DICHT SAMEN

Verlangt u ook weer zo naar SAMEN? U bent niet de enige en een aantal van onze deelnemers en belangstellenden heeft op ons verzoek daarover geschreven in de poëzieweek van 28 januari t/m 3 februari. Inwoners van Twello, maar ook Voorst en omgeving en zelfs daar buiten zijn dol op gedichten schrijven. De meeste inzendingen staan inmiddels op onze Facebooksite.

De onafhankelijke jury had er een hele klus aan. Alle gedichten waren de moeite waard, maar volgens de jury sprongen er 3 uit. Van alle inzendingen is er door de onafhankelijke jury gekozen voor drie winnaars. Op de 1plaats Fredde Forch, op 2e Roos Deege en op de 3e plaats Fred Bruce. Deze inzendingen zijn evenals alle prachtige inzendingen te lezen op de Facebooksite van Kunstkring Voorst De gefilmde voordrachten van Fredde Forch, Roos Deege en Fred Bruce zijn te zien als u op elk van hun namen klikt.

In een later stadium verschijnt er een E-book op onze website met de titel SAMEN waarin al deze mooie gedichten verzameld zijn en waar de dichters kosteloos en belangeloos aan meedoen. Hiermee steunen ze de activiteiten van de Kunstkring.

 

 

Fredde Forch

Fred Bruce

 

Roos Deege

 

 

KINDERKUNSTPROJECT

Zo’n 14 schilderijen en tekeningen van schooljeugd tussen 6 en 13 jaar zijn inmiddels tentoongesteld in de etalage van de galerie. In december is de Kunstkring Voorst gestart met een kunstproject voor de schooljeugd. Het thema is: wat maakt jou blij in het nieuwe jaar? Publiek kan sinds kort na een wandeling in de buurt in de etalage van de galerie deze prachtige werkjes bewonderen.

Na de lockdown hopen we iedereen live te laten genieten met een bezoek aan de galerie. Deze kinderkunst expositie zal dan direct gehouden worden in het eerste open weekend en dat erop volgend. Door de onzekerheid over de Covid19-maatregelen is de expositie helaas vertraagd.   De deelnemertjes ontvangen na afloop een officieel certificaat van deelname en een fijne verrassing van initiatiefnemer Trees Krijnen!

Kinderkunst in etalage van de De Statenhoed

 

etalage Statenhoed

Kinderkunst in de etalage van galerie De Statenhoed

KLIMAGIE

 

Onze plannen met KLIMAGIE gaan door. We zijn officieel onderdeel van het activiteitenprogramma van de IJSSEL BIENNALE in Deventer. De IJ-B ondersteunt ons project met een financiële bijdrage van €250. Verder vragen we nog een subsidie aan bij de gemeente Voorst.  Kortom, ondanks alle beperkingen die we hebben gehad en nog zullen hebben door Covid-19 kunnen we met elkaar van KLIMAGIE een gezellige, creatieve en feestelijke happening maken. Begin maart publiceren we het definitieve programma met alle activiteiten, data enz.

WENSVISSEN

Een onderdeel van het programma is de toekomstboot als symbool voor wat we willen behouden en meenemen naar de toekomst. De toekomstboot ligt met de neus naar de galerie. Rondom deze boot zwemmen de wensvissen. Ze zijn gemaakt door Kunstkringleden en iedereen, die daar zin in heeft. Elke vis bevat een wens voor de toekomst. Als alle leden (70x) en vrienden (40x) een vis maken/beschilderen en een wens erop schrijven dan hebben we straks minimaal 100 wensvissen rondom de toekomstboot zwemmen. Dat zou fantastisch zijn. Je kunt zelf een vis maken, beschilderen of bewerken. Wordt het een wat grotere vis of een vliegende vis die we in de bomen hangen, DOEN !!! Heb je liever een kant en klare uitgezaagde vis, die alleen beschilderd hoeft te worden? Dat kan ook. Even melden bij Theo Krijnen (theotrees11@gmail.com). Hij heeft er al een aantal klaar liggen, je kunt ook wensen aangeven. De vissen mogen natuurlijk ook van ander materiaal gemaakt worden:  stof, draadstaal, papier-maché, enz. Wel eens van een drakenvis gehoord? Hieronder een aantal voorbeelden. Vragen? Suggesties? Aarzel niet en mail Sjaak .

Voor algemene informatie en filosofie over dit kunstzinnige project klik op magie van het klimaat. Het belooft een verbindende en magische belevenis te worden.  Doet u mee?

Wensvis