N I E U W S

GALERIE DE STATENHOED altijd open in WEEKENDS OP VRIJDAG-, ZATERDAG- EN ZONDAGMIDDAG.
Corona maatregelen vanaf zaterdag 28 nov ‘21
De QR code is vanaf zaterdag 6 november verplicht voor een bezoek aan de Statenhoed. Dat geldt zowel voor de galerie, het galeriecafé, als het buitenterras.
Die verplichting geldt ook voor deelnemers aan workshops, schilderlessen e.d.
Kinderen tot 18 jaar zijn van de verplichting uitgezonderd.
Een mondkapje is in De Statenhoed verplicht als men in de ruimte beweegt.
Wie niet gevaccineerd is moet bij binnenkomst een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud kunnen tonen.

ANNULERING 4 december OPTREDEN DE CITHARA' s
Het optreden van het citerduo De Cithara’s a.s. zaterdag 4 december in galerie De Statenhoed van Kunstkring Voorst kan door de Coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Met name de nieuwe maatregel ‘1 persoon per 5 m2’ maakt het houden van een mini-concert in de ruimte van de galerie ondoenlijk. Het optreden in het muziekcafé van de Kunstkring wordt uitgesteld tot betere tijden.

OPEN DAG FOTOBOEK

De Open Dag op 29 augustus was een succes. Een fotoverslag treft u aan op pagina  OPEN DAG

Decemberkunst

December-cadeaumaand!
In de galerie zal van 3 december tot 9 januari 'betaalbare' kunst te vinden zijn.

 

Cokunst: expositie en lunchbijeenkomsten

 

De coöperatie CoKunst organiseert in galerie De Statenhoed van 12 november t/m 28 november het evenement “Verweesde Kunst” met een expositie en twee lunchbijeenkomsten Na het overlijden van een kunstenaar is het aan de nabestaanden om te bezien wat er met het nagelaten werk moet gebeuren. Dit kan leiden tot verwaarlozing en zelfs tot vernietiging van het werk. Het evenement geeft een aanzet tot discussie en mogelijke oplossingen. Als voorbeeld van verweesde kunst wordt van de Arnhemse kunstschilder Ernst Bosch een tentoonstelling ingericht. Wie naast de tentoonstelling geïnteresseerd is in uitleg over het thema Verweesde Kunst kan zich inschrijven voor een van de twee lunchbijeenkomsten in De Statenhoed. Nadere info: W.Vrijhoef voorzitter CoKunst tel. 0611861477 en via onze site.

Ernst Bosch (1934 - 2019) was een kunstenaar uit de Nieuwe Haagse School. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst. Die varieert van exposities tijdens zijn Frans – Italiaanse periode tot het produceren van grote werken voor evenementen. In zijn laatste levensjaren schilderde hij een grote hoeveelheid ‘rhizomatische’ werken. Ze bestaan uit een soms zwart-wit, soms bijzonder kleurrijk netwerk van vormen en lijnen.

GROEPSEXPOSITIE DROMEN

 

Kunstkringkunstenaars tonen hun dromen

Vanaf 1 oktober t/m 7 november is galerie De Statenhoed ingericht met nieuw werk van de deelnemende Kunstkringkunstenaars. Een grote variëteit aan werk is dan te bezichtigen. Openingstijden volgens de reguliere galerietijden.

Op zaterdag 2 oktober, om 1500 uur is iedereen van harte welkom om de feestelijke opening bij te wonen van deze nieuwe collectie kunst. Niet alleen treft de bezoeker prachtige schilderijen, maar ook tekeningen, grafiek, fotografie, litho, etsen enz. evenals mooie sculpturen in diverse materialen. De verrassing is dat men ook bijzondere poëzie aan de wanden treft die het thema DROMEN extra belicht.

KLIMAGIE

Half september is de buitenexpositie KLIMAGIE als reizende tentoonstelling naar het landgoed Hunderen verhuisd, waar bewoners en bezoekers konden nagenieten van al dat moois. Op 15 oktober is deze expositie naar De Nieuwenhof in Voorst verhuisd. We maakten officieel deel uit van het activiteitenprogramma van de IJSSEL BIENNALE in Deventer. Als je het leuk vindt, kun je bekijken hoe het begin 2021 allemaal begonnen is: bekijk het introductiefilmpje met Sjaak Crezee. We hebben met elkaar van KLIMAGIE een gezellige, creatieve en feestelijke happening gemaakt.

Heeft u KLIMAGIE  aan de Dorpsstraat en landgoed Hunderen gemist, dan kunt u door een wandeling te maken bij de Nieuwenhof alsnog genieten van al het moois dat met ruim 80 enthousiaste deelnemers tot stand is gekomen. Wandelend door het rustige bos voelt u de magie van de kunstwerken die met u in gesprek gaan.

 

 

NIEUWS archief

Klik op archief voor oudere berichten